De Stierentemmer

de-stierentemmer-flickr-com-bezienswaardigh(p location,2131)(c 0)

De Stierentemmer is een klein stadspark met een grootse naam. Je kunt dit parkje vinden op de hoek van Aveneu Rogier en de Albertbrug. Het park dankt zijn naam aan de ommuring met daarop een beeld van een stierenvechter. Het beeld heeft in de volksmond de naam Li Toré gekregen, en het is een van de meest besproken beelden van het beeld. Dit is mede door het controversiële feit dat het hier om veel naakt gaat. Toen het beeld geplaatst werd is er veel protest ingediend bij de gemeente, en mede door alle protesten is het beeld uiteindelijk geadopteerd door een plaatselijke studentenvereniging. Deze studentenvereniging viert nog jaarlijks het “Saint Tôré” een feest dat ter ere van de stierenvechter gevierd wordt. Grappig detail: de ballen van de stier, worden nog regelmatig voorzien van een felle kleur.