Grand Curtius

cGrand-Curtius-1024x682

Het Grand Curtois is in 2009 geopend en kan gevonden worden in het historische centrum van Luik. Het Grand Curtois komt voor uit het ‘Institute archéologique liégeois’. Welke in 1850 geopend werd. Toen het museum in zijn huidige vorm haar deuren opende, deed ze dit met de volgende slogan: “het nieuwe historische hart van Luik” een gewaagde slogan, maar het museum maakt dit helemaal waar. Het museum herbergt een collectie met kunstwerken, historische artefacten en andere objecten. De collecties is goed voor 7000 jaar geschiedenis. Het museum is ontstaan nadat er een aantal kleinere musea van in en om Luik, gefuseerd zijn tot dit prachtwerk. De collectie bestaat uit meer dan honderdduizend kunstwerken, waarvan er gemiddeld 5000 permanent tentoongesteld worden. Tot de topstukken van de collectie behoren schilderwerken van Jean del Cour, Jan Steen, Jacob Jordanes en Jacn van Eyck.