Kerstmarkt van Luik

kerstmarkt-luik-reuzenrad

De kerstmarkt van Luik is een van de grootste van België, met gemiddeld 200 kramen is het ook naar Europese begrippen een vrij grote kerstmarkt. In Luik kan je twee kerstdorpen vinden, eentje op Place du Marché en eentje op Place de la Cathédrale.

Op Place du Marché kan de grootste van de twee markten gevonden worden, de markt ook wel bekend als Village de Noel is een kerstdorp met ongeveer 200 chalets, waar je ook van een hapje en drankje kunt genieten naast de kerstinkopen. Vooral in de avonduren is dit een bijzonder geliefde locatie voor de bezoekers. Wie graag wat anders doet dan winkelen of eten en drinken? Die kan gebruik maken van de ijsgolfbaan of het reuzenrad.

Op de Place de la Cathédrale kan je een kleinere kerstmarkt vinden met voornamelijk eet en drink gelegenheden. Op het midden van het plein kan je echter wel een ijsbaan vinden. En dit alles gecombineerd maakt het tot een van de leukste kerstmarkten van Luik en België.