Médiacité

mediacite-copyright-jasper-eyers-02

Wie wil winkelen in Luik moet naar ‘Médiacité’. Dit is een van de grootste en mooiste winkelcentra die je in Luik kunt vinden. Het complex is enorm, en dit is mede omdat het op de plek gebouwd is van een voorheen verlaten industrieterrein. Het complex is duurzaam gebouwd en heeft een heel aantal certificaten gekregen hierdoor, onder andere voor het gebruik van innovatieve materialen tijdens de bouw van ‘Médiacité’. Je vindt 124 winkels in het complex, en hierdoor is het eenvoudig het grootste winkelcentrum van Luik. Je kunt hier zowel grote winkelketens vinden als kleine boetiekjes, iets wat het ‘Médiacité’ uniek maakt. Het meest opvallende aan het complex is toch wel de algehele vormgeving, wanneer je vanaf de Maas aan komt lopen zie je eerst de rode bogen van het winkelcentrum, en eenmaal in het complex wacht je ook nog eens de verrassing van de prachtige vormgeving. Je kunt je auto parkeren op een van de vier grote parkeerterreinen met in totaal plek voor meer dan 4000 auto’s.