Musée des Beaux-Arts de Liège

1435137941954

In de volksmond BAL genoemd is het Musée des Beaux-Arts de Liège (het museum der schone kunsten van Luik) een museum dat pas in 2011 is ontstaan na het fuseren van een aantal kleinere musea. Gevestigd in een gebouw uit de jaren tachtig doet de buitenkant van het gebouw de schoonheid die aan de binnenzijde te vinden is geen goed. Toch is de collectie in het museum wel zeker de moeite waard. Je kunt hier onder andere werken vinden van bekende Vlaamse en Waalse kunstenaars. Daarnaast is er kunst te vinden die ervoor gezorgd heeft, dat de kijk op kunst veranderd is door de eeuwen heen. Een aantal namen; Picasso, Gauguin, Caghall, Margritte, Rops en Ensor. En wie bekend is met Luikse kunst? Zal het ook zeker kunnen waarderen dat er ook werk van Jean del Cour te vinden is in het museum.